Jak założyć własną lodziarnię? Własna lodziarnia z Wandą
Co oferujmy Tobie jako właścicielowi lodziarni w ramach współpracy?
Najwyższej jakości produkt! Lody produkowane są na świeżo pod każde indywidualne zamówienie, bez sztucznych barwników, aromatów. Aktualnie w ofercie jest ponad 100 rodzajów lodów dla lodziarni. Oprócz lodów gałkowych jesteśmy prawdopodobnie jedynym w Polsce producentem naturalnych lodów w płynie służących do produkcji lodów z automatu. Dzięki szerokiej skali działalności, doświadczeniu oraz trafnemu planowaniu jesteśmy bardzo konkurencyjni cenowo. Zapewniamy najwyższej jakości towar w przystępnej cenie.
Sprzęt niezbędny do prowadzenia lodziarni
Otwierając lodziarnię nie będziesz musiał jednorazowo wydatkować znacznych środków na zakup witryny, automatu czy też pojemników na lody. Oferujemy bardzo wygodny i nisko kosztowy program dzięki któremu będziesz mógł w niezwykle łatwy sposób nabyć solidny sprzęt do prowadzenia własnej lodziarni.
Materiały marketingowe
Wyposażymy Ciebie w niezbędne akcesoria reklamowe tj. : leżaki , stojaki, podstawki, flagi oraz potykacze. Będziemy dumni z tego , że chcesz się z nami identyfikować.
Naprawiamy nasz sprzęt
Awaria?, wystarczy zadzwonić. Przyjedziemy z pomocą!
Bezproblemowa logistyka
Jesteśmy przewidywalnym partnerem. Dostawy realizowane są najpóźniej w terminie 72 godzin od złożenia zamówienia. Towar dostarczamy własnym transportem, który przystosowany jest do przewożenia lodów. Dzięki stale powiększającemu się gronu odbiorców możemy realizować nawet najmniejsze dostawy.
Wsparcie know – how
Jeżeli masz wątpliwości dotyczące biznesu lodowego umów się na bezpłatne spotkanie, na którym dowiesz się wszystkich istotnych szczegółów związanych z otwarciem i prowadzeniem lodziarni. Poznasz koszty oraz potencjalne zyski ze sprzedaży lodów. Dowiesz się jakie najczęstsze błędy popełniają młodzi adepci w branży lodowej. Pamiętaj, że prowadzimy szkolenia. Nauczymy Ciebie Twoich pracowników skutecznej sprzedaży lodów.






Czy lodziarnia to dobry biznes?
Lodowy biznes nie jest na pewno dla każdego, ale z pewnością jest dochodowym biznesem. Choć sezon trwa zaledwie trzy miesiące można zarobić wiele. Oczywiście najważniejsza jest lokalizacja. W miejscowościach turystycznych samorządy organizują aukcje na dobre miejsca, w innych liczy się kolejność zgłoszeń, ale ceny sięgają od kilku do kilkunastu tysięcy.
Kiedy należy zacząć przygotowania do sezonu lodowego?
Najlepszym momentem na wystartowanie z własną lodziarnią to termin od stycznia do marca. Należy zdobyć miejsce, przygotować niezbędny sprzęt, załatwić wszelkie formalności, wszystko to wymaga czasu nieuda się wystartować z dnia na dzień same chęci nie wystarczą.
Ile można zarobić na własnej lodziarni?
Utarg dzienny w zależności od lokalizacji to 1000 do 3500 złotych. Przyjmiy założenie, że średnio dziennie sprzedajesz 300 gałek po 6 złotych = 1800 złotych utargu. Pięćdziesiąt procent to koszty lodziarni, czyli pozostaje zysk w wysokości 900 złotych dziennie. 900 x 30 dni daje nam 27 000 złotych, odjąć ZUS i podatki. Oczywiście dotyczy to miejscowości turystycznych, w niektórych lokalizacjach sprzedaje się do 100 gałek na godzinę w innych 10. Dlatego, zanim zaczniesz robić cokolwiek zastanów się nad lokalizacją, to absolutna podstawa biznesu!